Cancerul - prevenire si tratament » Detoxifiere

Respiratia si detoxifierea

septembrie 4, 2012   ·   0 Comments

Acest subiect al respiratiei este uluitor de important !
Scriu acest articol la o zi (mai 2006) dupa terminarea unui curs cu maestrul taoist Mantak Chia, de la care am aflat o informatie cu adevarat uluitoare : 90 % din toxine se elimina prin respiratie (si doar 10% prin fecale, urina si transpiratie) !!!! (iar apoi am aflat ca si medicina recunoaste importanta deosebita a respiratiei, numai ca procentele sunt ´doar´ 80% la 20 %).
Incredibil ! Iar eu, inainte de acest curs, intentionam sa scriu 2-3 randuri generale despre acest subiect !!!
Abia acum mi-am explicat de ce mereu am avut o ´predilectie´ pentru eliminarea toxinelor prin piele – o afectiune extrem de veche a plamanilor si respiratia foarte ´proasta´. Niciodata nu am fost constient de importanta respiratiei – si sunt convins ca majoritatea oamenilor se afla in aceeasi situatie. Avem o respiratie deficitara – si nu e de mirare ca toxinele se acumuleaza, sangele se ingroasa, organele nu mai sunt hranite corespunzator, se exprima prin ele indeosebi emotiile negative care ne ‚fura energia’ si devenim mai obositi, mai bolnavi, zi de zi.
Respiratia este strans legata de practica energetica interna – de fapt, ele sunt indispensabile una alteia. Tehnicile energetice chinezesti (ma voi referi la ele pentru ca pe ele le-am studiat), fie statice (meditatii) fie dinamice (implicand miscari) se bazeaza foarte mult pe anumite tipuri de respiratie (pe care abia acum le-am constientizat si intentionez sa le folosesc la adevarata lor valoare !). Odata cu aerul noi inspiram de fapt chi (sau prana), energia vitala care exista peste tot in univers si care constituie caramida de baza a tuturor lucrurilor vii (dar si a celor nevii). Prin inspiratia profunda oxigenul din aer si energia curata sangele, plamanii eliminand apoi deseurile sub forma dioxidului de carbon. Pe expiratie (prelunga, lenta) se folosesc anumite sunete, anumite posturi (pozitii ale corpului). Respiratia corecta echilibreaza emotiile – devii mai atent, mai relaxat, mai constient de tine si de ceea ce te inconjoara. Mai multe detalii veti gasi in cartile de la Resurse Cunoastere Interioara– sectiunea Taoism.
In general, pentru detoxifierea corpului oamenii folosesc tot felul de alimente, plante, suplimente, ceaiuri, sucuri, lichide – dar toate acestea contribuie cu doar 10%. Restul o face respiratia corecta !
Am vorbit mai pe larg in alte articole despre cele 10% (din care eu consider ca apa alcalina are 9% iar restul doar 1%). Acum imi dau seama ca am scris destul de mult despre acest 1% – dar de fapt, despre el se vorbeste cel mai des in presa si la TV. Ce ciudat – sa petrecem atat de mult timp discutand despre ceva care influenteaza atat de putin ! Dar astea sunt vremurile – lucrurile cu adevarat importante sunt apreciate de putini, multimea se concentreaza pe lucruri mai putin semnificative….Asa e in toate domeniile !
Sa nu intelegeti gresit – nu inseamna ca trebuie ignorata alimentatia ! Si acel 1% poate insemna ceva enorm pentru cineva – poate insemna un aport energetic masiv, capabil chiar sa vindece cancerul, de exemplu ! De fapt, nu e vorba doar de 1% singur – e un procent mai mare pentru ca, automat, cu alimentatia corecta, respiratia ‚se regleaza’ intr-un fel, fara sa-ti dai seama. Organele sunt intarite, se stimuleaza emiterea emotiilor pozitive care automat ‚linistesc’ respiratia. Aici intervine de fapt si o forma de practica energetica (pe care o realizezi chiar fara a-ti da seama). De fapt practica, respiratia, alimentele si apa lucreaza impreuna – toate influenteaza corpul energetic care afecteaza pozitiv corpul fizic.
Oricum, acest subiect al respiratiei (impreuna cu practica energetica) merita cea mai mare atentie. Este cel mai important lucru pentru sanatatea noastra !

sursa

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.