Afectiuni osteoarticulare si musculare » Afectiunile aparatului genital » Afectiunile reumatice » Cancerul - prevenire si tratament » Ce spun cercetatorii » Despre ciuperci

O cheamă Agaricus Blazei Murill şi este o ciupercă comestibilă (Ciuperca Zeilor)

mai 25, 2013   ·   0 Comments

O cheamă Agaricus Blazei Murill şi este o ciupercă comestibilă, originară din Brazilia. Şi-a găsit însă mediu propice şi în Japonia, unde e cultivată în ferme speciale şi transformată într-un supliment minune. Utilizată în terapia cancerului, diabetului, tumorilor, colesterolului şi al osteoporozei, ciuperca a ajutat mulţi pacienţi să învingă boli grave şi să cîştige în sănătate. Din acest motiv, a fost supranumită Ciuperca Zeilor. Medicii japonezi o numesc Kawariharatake.

Este o ciupercuţă obişnuită, dar cu proprietăţi extraordinare. Fermele sînt la peste 1.000 metri altitudine, pămîntul e îmbunătăţit doar cu îngrăşăminte de cal sălbatic. Locurile sînt alese astfel încît să plouă mărunt în fiecare seară, iar temperaturile să se încadreze între 18-25 grade Celsius. Un teren odată cultivat, nu se mai foloseşte 7 ani.

Totul e prelucrat manual, motiv pentru care rezultatele tratamentului cu această ciupercă cultivată la ferme sînt mai bune decît cele similare, dar procesate mecanic. Tocmai de aceea, procesul tehnologic este foarte scump. Plus că, de-a lungul etapelor, se fac zeci de seturi de analize. Ciuperca este fărîmată şi transformată în pulbere care e ambalată în pliculeţe.

În forma comercializată, denumită Bio-Active MC, reprezintă un supliment alimentar care poate fi luat în paralel cu alte tratamente. Nu are contraindicaţii, doar un uşor efect laxativ şi gust sălciu, considerat neplăcut de către unele persoane. Se dizolvă conţinutul plicului într-un pahar cu apă şi se bea cu înghiţituri mici. Evident, bolnavilor alergici la ciuperci nu li se recomandă tratamentul cu această ciupercă. Produsul este avizat de către Institutul de Bioresurse Umane din România.

Ciuperca Agaricus Blazei Murill are 120 de elemente, fiind bogată în proteine, vitamine şi minerale. De asemenea, conţine şase tipuri de steroizi (cerebusterol şi ergosterol) care ajută la oprirea creşterii numărului de celule canceroase. In doar citeva luni de tratament cu Agaricus Blazei Murill, tumorile unor oameni, carora medicii le mai dadusera circa 3 luni de viata, s-au micsorat aproape suta la suta.
La testul HeLa (oprirea multiplicării celulelor), pentru care s-a folosit un ţesut afectat de cancer uterin, o cantitate foarte mică de steroizi (10-30 ppm) a oprit celulele canceroase să se multiplice. De asemenea, diminuează efectele secundare ale chimioterapiei şi radioterapiei, determinînd o creştere considerabilă a imunităţii organismului. Prin urmare, sînt eliminate stările de vomă, lipsa poftei de mîncare, oboseala, lipsa de energie şi, ce este mai important, terapiile, sub influenţa ciupercii minune, devin mai eficiente de 3 pînă la 7 ori. Aceste rezultate sînt înregistrate de către Asociaţia Japoneză de Cancer şi Asociaţia Farmaceutică Japoneză. Aceste instituţii au constatat încă de la primele studii, din 1994, că Agaricus Blazei Murill sporeşte imunitatea şi, spre deosebire de alte ciuperci terapeutice, efectul anti-tumoră este de 100%.
În ceea ce priveşte efectul anti-cancer, testele de la Facultatea de Medicină a Universităţii Tokyo şi alte centre de cercetare din Japonia, au arătat că rata involuţiei complete a maladiei este de 90% în cazul Ciupercii Zeilor, performanţă neatinsă de nici o altă ciupercă folosită în terapii. Prin conţinutul de beta-glucan, ciuperca ajută la inhibarea celulelor canceroase şi fortifică organismul. Prelungeşte astfel viaţa, celulele maligne fiind stopate din evoluţie. Mai mult, are rol profilactic, prevenind apariţia cancerului. Polizaharidele şi acidul ribonucleic complex stimulează producţia de insulină prin vitalizarea funcţiei pancreasului datorită aportului de aminoacizi şi zinc. Astfel ciuperca este de ajutor în tratamentul diabetului. Acizii graşi nesaturaţi, grăsimile şi mineralele din conţinutul ciupercii, reglează tonusul vascular şi presiunea sangvină, inhibă vasoconstricţia, protejează vasele sangvine, previne ateroscleroza, are efect diuretic.

Reduce durerile de orice fel

Ciuperca Agaricus Blazei Murill are un conţinut bogat în vitamine D, cu rol în absorbţia calciului.
Stimulează producţia osoasă prin ergosterol, motive pentru care e considerată un remediu excelent în osteoporoză. Contribuie la sporirea imunităţii, tratînd alergiile cutanate, reglează secreţia tiroidiană şi a gonadelor.
Mai e cunoscută ca o ciupercă utilă în bolile reumatismale cronice. Beta-D-glucan stimulează producţia de interferon propriu, de aceea ciuperca are rol protector împotriva virusului hepatic. Prin vitamina B12, acid folic, fier, cupru, cobalt, triptofan, ciuperca stimulează producţia de globule roşii. S-a mai constatat că este un puternic detoxifiant, favorizează absorbţia intestinală, stimulează transmisia nervoasă şi activitatea sistemului nervos central, reglează contracţia musculară, ajută regenerarea capilară şi epitelială.
Cazurile în care Ciuperca Zeilor şi-a dovedit cu prisosinţă calităţile curative sînt: cancerul de sîn, de colon, de ficat, plămîni, pancreas, iar în faze foarte avansate, readuce pofta de mîncare, buna dispoziţie şi ameliorează durerile pînă cînd bolnavul nu mai are nevoie de morfină.
In curele de slabire, Ciuperca Zeilor poate fi folosita ca un adjuvant al dietelor. Suplimentul potenteaza regimul alimentar si imbunatateste functiile sistemului digestive si ale sistemului hormonal. Administrat inainte de masa, Agaricus Blazei Murill creeaza senzatia de satietate, taie pofta de mincare si accelereaza metabolismul. Specialistii spun ca se pot pierde circa 5 kilograme, in doar 10 zile, cu ajutorul acestui supliment nutritiv.

Formula sănătăţii

• Ciuperca Agaricus Blazei Murill are calităţi nutritive şi terapeutice care o situează deasupra altor ciuperci:
– cel mai mare nivel de proteine (46,2%, faţă de media de 43%)
– cel mai înalt nivel de carbohidraţi non-fibroşi (38%)
– conţine mai mult acid glutamic decît alte ciuperci Agaricus de pe piaţă.
– conţine (la 100 grame): 359Kcal, 10,5 g proteine, 0,5 g grăsimi, 68,1 g carbohidraţi.

BENEFICIILE CONSUMULUI ACESTEI CIUPERCI

COMPOZITIA STUDIATA
Efectul anti-tumora
(Sarcoma 180/sobolani, metoda IP) Activarea sistemului imunitar al gazdei (macrophage-ul) si al sistemului reticulo-endotelial. Stimuleaza inductia de cytokinin (interferon-ul), actioneaza ca BRM si prelungeste viata. Polizaharide, etc.
Beta (1-3)-glucan, beta(1-6)D-glucan proteina complexa, heteroglucan acidic, xyloglucan, heteroglucan proteina complexa, glycoproteina (lectin), etc.
Actiune carcinostatica
(actiune de suprimare a propagarii celulelor HeLa); blocarea propagarii celulelor cancerigene cu cytotoxin Steroizi
Derivate cerebisterol tip 2, ergosterol derivate oxid tip 1
Efect de prevenire a cancerului
Efectul excretor al carcinogenului absorbit Fibre dietetice
Beta-D-glucan digerabil, heteropolizaharide, chitin, etc.
Reducerea glicemiei
Remediu pentru diabet Polizaharide (beta-D-glucan), polizaharide protein complex, RNA complex
Scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului, remediu pentru arteroscleroza Acizi grasi nesaturati, precum cid linolenic (care intra in componenta fibrelor dietetice ) si grasimi
Actiunea vitaminei D2
Remediu pentru osteoporoza

Expunerea si incalzirea ergosterolului

EFECTELE CLINICE ALE CIUPERCII AGARICUS BLAZEI PE SISTEME/APARATE

A. APARATUL DIGESTIV
Ulcer duodenal, hepatociroza, hipertrofie a ficatului, cancer la ficat, cancer gastric, gastrita, ulcer gastric, gastroptoza, constipatii, stomatite cronice, Pyoreea alveolaris, polipi, hepatita B, cancer rectal, cancer la colon sigmoidian, virus enterita, etc.
B. SISTEMUL CIRCULATOR
Tensiune arteriala ridicata, tensiune arteriala scazuta, cardiopatie, tromboza cerebrala, hemiplegia, pneumonie grava, septicemie, leucemie, limfogranulom malign, boala Hodgkin, boala Basedew, cancer pulmonar
C. APARATUL GENITAL
Mamite, cancer mamar, cancer uterin, cancer ovarian, cancer cervical, dereglari cauzate de menopauza
D. METABOLISMUL NERVILOR CRANIALI
Diabet, reumatism articular multiplu, reumatism articular cronic, ataxie autonoma, nevroza, encefalita japoneza
E. CAILE URINARE
Cistita, nefrita, insuficienta renala, prostatomegalie, nefroza
F. LA NIVEL CUTANAT
Dermatofitoza, eczema, dermatita atipica, dermatomiosotis, coriocarcinoma
G. ALTELE
Dureri de umar, distrofii musculare, mahmureala, ozena, artrita, gripa
Lista efectelor clinice mentionate mai sus este alcatuita de Asociatia Japoneza de Cancer si Asociatia Farmaceutica Japoneza.
Pe viitor, trebuie facute teste privind dozele ce trebuie administrate pacientilor pentru aceste boli. Trebuie sa ne concentram in mod special pe efectele anticancer si antivirus, acestea constituind una din cele mai mari teme de dezbatere in lumea medicala. Credem totodata ca ciuperca Agaricus Blazei Murill va face fata tuturor testelor.

Se recomanda totusi 1-2 doze zilnic, in functie de starea de sanatate a fiecarei persoane (1 -2 doze pentru ridicarea imunitatii, 3 doze pentru afectiuni grave); continutul unui pliculet se dizolva intr-un pahar cu apa la temperatura camerei.
Contraindicatii:
Daca, dupa primele doze, apare diareea, reduceti cantitatea. Dupa cateva zile, reveniti la consumul obisnuit. In cazul reaparitiei diareei, incetati consumul o perioada mai lunga.

A nu se lasa la indemana copiilor mici.

Produsul este un supliment nutritiv si nu inlocuieste un regim alimentar variat sau medicatia prescrisa de medic.

A nu se consuma de catre persoanele cu alergie la ciuperci.

Acest produs are un usor efect laxativ.

Nu are efecte secundare si se poate asocia cu regimuri alimentare, tratamente medicamentoase ori terapii medicale, sporindu-le actiunea si ajutand la reducerea efectelor secundare ale acestora!

Conditii de pastrare:
Nu expuneti produsul la temperaturi ridicate sau direct la soare.

Persoanele ce sufera de eczema, puncte dureroase, somnolenta, etc, pot constata imbunatatiri dupa primele 2-3 zile.

Dr Mirela Wagner
oncolog, dermatolog, internist,reumatolog,edocrinolog

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.