Cancerul - prevenire si tratament » Noutati informative

Avertisment cutremurator pentru intreaga planeta

februarie 5, 2014   ·   0 Comments

Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) spun ca masurile de preventie sunt esentiale in ceea ce priveste riscul de imbolnavire de cancer, iar in acest sens ar putea fi introdusa o taxa pe bauturile carbogazoase, bogate in zahar.

Recomandarile specialistilor privind preventia cancerului cauzat de obezitate si de modul de viata, adica consumul excesiv de alcool, consumul de bauturi racoritoare cu un continut ridicat de zahar, vine dupa ce au estimat o crestere cu 70% a cazurilor de cancer in urmatorii 20 de ani, la 25 de milioane pe an, potrivit The Guardian.

Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca jumatate dintre aceste cazuri pot fi prevenite, tinand cont ca sunt provocate de un stil haotic de viata.

Incidenta cazurilor de cancer a crescut 12,7 milioane in 2008 la 14,1 milioane in 2012, cand au fost inregistrate 8,2 milioane de decese din aceasta cauza.

Directorul general al OMS explica faptul ca incidenta cazurilor de cancer este in crestere din cauza „consumului tot mai ridicat de tutun, alcool, alimente procesate si lipsa miscarii fizice.”

Raportul intocmit de OMS arata ca 337.400 dintre decesele cauzate de cancer in 2010 se datoreaza abuzului de alcool.

Majoritatea au fost cancere hepatice, insa abuzul de alcool poate duce si la cancer oral sau pancreatic.

Specialistii spun ca este nevoie de o taxa pe bauturile carbogazoase, aceasta fiind un factor care contribuie la rata obezitatii, o cauza majora a diabetului si cancerului.

Cancerul pulmonar este cea mai fatala forma de cancer in randul barbatilor, avand o incidenta de 16,7% din toate cazurile de cancer si o rata a mortalitatii de 23,6%. In randul femeilor, cancerul mamar este cel mai des intalnit, 25,2%, cu o rata a mortalitatii de 13,8%.

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.